Kassesystem, kasseapparat, touchterminal, kasseterminal, POS - E-touch


E-touch har arbejdet i kassesystem-branchen i mere end 20 år, hvilket giver os en ekseptionel forståelse for, hvordan et kassesystem skal sættes op og installeres. E-touch har selv udviklet vores programmet som kører på vores kassesystemer - og vi har løbende udviklet på det. Det betyder at vi i dag har et rubust og gennemarbejdet program, som man let kan udvide med en af vores mange integrationer


Hvordan vælger man det rigtige kassesystem?

Nogle af de ting der vil stå i denne sektion, vil måske forekomme trivielt for dig. Men for at sikre at vi får alt og alle med, vil vi hellere nævne en ting for meget, end en ting for lidt.

 

4) Se en demo

Demo af kassesystemEn demo af det kassesystem som du overvejer, er en god ide - da man dermed lettere kan forestille sig, om det er noget man kan se sig selv benytte. Da det som regel komplicerer processen en del, så anbefaler vi helt klart dette.. 

5) Pris-sammenligning

Sammenlign kassesystemerDette er ikke en nødvendighed, men blot en god ide. For god ordens skyld, burde man lige tage temperaturen på kassesystem-markedet, ved at få et par forskellige tilbud, som man kan sammenligne. To kassesystemer er aldrig ens. 

6) Statistik-værktøj

Kassesystem med statistik-vaerktoejEt statistik-værktøj er et utroligt stærkt redskab at have på sit kassesystem. Man har mulighed for at se, hvor spidsbelastningerne er, hvilke varer der sælger bedst og så kan man også let og hurtigt trække en rapport over salgstallene for en given periode, hvis der er noget man vil undersøge. Hos E-touch har vi udviklet MyE-touch, hvilket er et online statistik-værktøj.  

7) Dankortaftale (Nets)

Opret dankortaftale hos NetsHvis din forretning ikke har en dankortaftale med Nets, så anbefaler vi at sætte det i gang så hurtigt som muligt, da det som regel er en forholdsvis omstændig proces - og Nets kan tage flere uger om at behandle din ansøgning. Læs mere på www.Nets.eu (hvor du skal huske at gå til den danske sektion). 

 

Forskelle på de forskellige begreber

Er du en af de mange personer der har overvejet, hvad forskellen er på et kassesystem, et kasseapparat, en touchterminal, en kasseterminal og en POS? Vi har valgt at forklare det her. I bund og grund er det egentlig ord for det samme - men vi har lige udpenslet begreberne her.

Kassesystem

Et kassesystem er den bredeste betegnelse af de nævnte ord, da det strækker sig længere end 'bare den maskine man skyder varer ind på der skal sælges'. Der kan være alle mulige former for integrationer med i et kassesystem, mens at et kasseapparat eksempelvis 'bare' er apparatet. Et kassesystem bliver også nogen gange kaldt et kantinesystem - men det afhænger som regel af sammenhængen som det bliver nævnt i.

Kasseapparat 

Et kasseapparat er selve maskinen som man skyder transaktioner ind på, som så holder tallene noteret, så man kan føre regnskabet. Man kan ikke sige, at man vil have et kasseapparat der er integreret med eksempelvis E-conomic, da sådan en integration sker mellem to forskellige systemer (altså eksempelvis mellem kassesystemet og E-conomic). 

Touchterminal og kasseterminal

Disse betegnelser er nogle af de nyere. En touchterminal hedder som den gør, da det er en 'terminal' til transaktioner; som man benytter via touch. En kasseterminal er blot en terminal man bruger til transaktioner (og behøver ikke nødvendigvis at være med touch).  

POS

En POS står for point of sale (Point Of Sale), hvilket kan være både en touchterminal, en kasseterminal eller blot en låst metal-æske på et bord, på et loppemarked. Det er der hvor transaktionerne finder sted.